آب شدن پریز برق یک وضعیت نامطلوب و همچنین حادثه خطرناکی است که باید در کمترین زمان ممکن علت آن بررسی و برطرف شود؛ زیرا داغ شدن و آب شدن پریز برق می تواند باعث بروز مشکلات جدی تری در سیم کشی برق ساختمان شود. اگر چه این موضوع بسیار مهم است؛ ولی گاهی اوقات با بررسی مشکلات فنی و وضعیت اتصال لوازم برقی به پریزها می توانید این مشکل را به سادگی برطرف کنید. البته باید قبل از آن علت اصلی داغ شدن پریز را بدانید.
پس تا پایان این مطلب از وب سایت فروشگاه الکترونیکی فازمتر همراه ما باشید تا شما را با مهمترین دلایل آب شدن پریزهای برق آشنا کنیم.
آب شدن پریز برق ، مشکلی رایج در فصل تابستان
عوامل زیادی باعث داغ شدن و آب شدن پریز برق میشود؛ چون کلید و پریزها از جمله لوازم الکتریکی هستند که مدام با جریان برق اتصال دارند. پس به دلایل مختلفی این احتمال وجود دارد که پریز بیش از حد داغ شود و در نهایت شروع به آب شدن کند. بنابراین جهت جلوگیری از از این حادثه بسیار خطرناک در ادامه چند علت داغ شدن و یا آب شدن پریزهای برق را بررسی میکنیم.
علت بوی سوختگی از پریز
در بیشتر مواقع مهمترین علت داغ و آب شدن پریز برق استفاده زیاد از یکسری نوارهای قدرت است. معمولاً این نوارهای بعد از اتصال به پریز برق باعث ایجاد گرمای زیادی می شوند. بنابراین بعد از متصل کردن دوشاخ لوازم برقی به پریز در مدت طولانی مشاهده خواهید کرد که از درون پریز بوی سوختگی خارج میشود.
علت داغ شدن کنتور برق
دقت کنید همیشه نوع سیم کشی ساختمان ارتباط مستقیمی با داغ شدن کنتور و از همه مهمتر داغ و آب شدن پریز برق دارد. در واقع سیم کشی شل باعث داغ شدن سیم و کابلهای ساختمان و خرابی فیوزهای برق میشود. در نتیجه بر اثر اتصالات نادرست به مرور زمان یا کنتور داغ میشود و یا اینکه پریزها دچار سوختگی می شوند.
عدم استفاده از فیوز
یکی دیگر از علت های آب شدن پریز برق در ساختمان های مختلف عدم استفاده از فیوز برق است. زمانی که یک سیم خنثی با جریان برق تماس پیدا می کند باعث ایجاد اتصال کوتاه خواهد شد. در چنین مواقعی فیوزها جهت اطمینان از قطع برق در ساختمان دچار انفجار می شوند. بنابراین اگر مدار الکتریکی فیوزی در کار نباشد این اتصالات سبب داغ شدن و آب شدن پریز برق خواهد شد در نتیجه فاجعه ای بزرگ رخ می دهد.
استفاده همزمان از چندین وسیله برقی
علت داغ شدن دوشاخه برق ماشین لباسشویی، یخچال، ماشین ظرفشویی و حتی علت داغ شدن دوشاخه آبگرمکن استفاده همزمان از آنها است. مهمتر اینکه استفاده همزمان از تعدادی وسیله الکتریکی و اتصال تمام این لوازم به یک پریز برق باعث ایجاد گرمای زیاد و ایجاد فشار زیادی درون پریز برق میشود. در نتیجه با بالا رفتن توان الکتریکی سیمهای داخل پریز داغ می شوند و باعث آب شدن پریز می شوند.
علت داغ شدن محافظ برق
یکی دیگر از دلایل داغ و آب شدن پریز برق، اتصالات نادرست سیم و کابلهای محافظ برق است. در حقیقت اتصالات نادرست و ناقص لوازم الکتریکی باعث میشود افزایش مقاومت الکتریکی سیم و کابلهای ساختمان افزایش پیدا کند. در نتیجه بدون اینکه انرژی الکتریکی به مقدار کافی از سیم و کابلها منتقل شود همواره حرارت اضافی درون کلید و پریزها تولید خواهد شد. در نهایت باعث آب شدن پریز برق و خطر آتش سوزی میشود.
آب رفتن داخل پریز برق
کلید و پریزها مانند هر نوع لوازم الکتریکی دیگری حساسیت زیادی به نفوذ آب و رطوبت دارند؛ چون با آب رفتن داخل پریز برق اتصالاتی به وجود میآید که در نهایت باعث سوختن سیمهای درون پریز میشود. از این سوختن گرمایی تولید خواهد که باعث داغ شدن و آب شدن پریز برق میشود.
سخن پایانی
اگر برای جلوگیری از آب شدن پریز برق به دنبال راه چارهای هستید بهتر است اول از همه کلید و پریزهای ساختمان خود را در بهترین برند انتخاب کنید. سپس از پوششهای ضد آب برای پریزها استفاده کنید. مهمتر اینکه از کیفیت سیم و کابلهای ساختمان مطمئن شوید. از طرفی از تجهیزات حفاظتی استفاده کنید.
چنانچه تمایل دارید با رعایت اصول ایمنی از تجهیزات حفاظتی و کلید و پریزهای باکیفیت در سیستم برق کشی ساختمان استفاده کنید به شما توصیه میکنیم به فروشگاه الکترونیکی فازمتر مراجعه کنید؛ زیرا فروشگاه الکترونیکی فازمتر ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینهی فروش انواع سیم و کابلهای مسی و آلومینیومی، انواع یراق آلات، محافظ های برق و ترانسفورماتورهای روغنی، خشک و…در خدمت شما مشتریان گرامی قرار دارد.