سبد خرید
آنچه در این مقاله می‌خوانید
کابل سولار

کابل سولار چیست؟ بررسی کاربردها و قیمت کابل سولار

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کابل سولار (Solar cable) یکی از اصلی ترین تجهیزات در نیروگاه های برق خورشیدی است که به عنوان رابط میان پنل خورشیدی و دستگاه های مختلف به کار می‌رود. کابل های سولار دارای خاصیت Anti UV هستند و معمولاً داخل لوله های مخصوص یا فلکسی قرار داده می‌شوند‌.

پس این خاصیت باعث طول عمر بیشتر سیم های مسی حدود ۲۵ سال در فضای آزاد خصوصاً در برابر نور خورشید می‌شود. اگر مایل هستید در ادامه این مقاله قصد داریم به طور کامل کابل سولار را به شما معرفی کنیم و در مورد کاربردها و قیمت فروش کابل های سولار با یکدیگر صحبت کنیم.

کابل سولار چیست؟

اگر برای شما سوال پیش امده که کابل سولار چیست کابل سولار یا همان کابل فتوولتائیک، یک نوع کابل است که برای اتصال تجهیزات فتوولتائیک مانند پنل‌های خورشیدی به یکدیگر و به سیستم‌های تولید برق خورشیدی به کار می‌رود. این کابل‌ها معمولاً دارای ویژگی‌های خاصی هستند که آن‌ها را برای استفاده در شرایط محیطی مانند محیط‌های خارجی و مستعد باران، باد، یخبندان و حرارت مناسب می‌کند.

به عبارت دیگر در پاسخ اینکه کابل سولار چیه باید گفت کابل سولار یک نوع کابل برق است که با موادی مثل XLPE عایق شده است. همچنین در برابر ولتاژهایی تا ۱۵۰۰ ولت DC مقاومت خوبی دارد. زیرا این کابل ها از یک سیم چند رشته ای مسی که قلع اندود شده و دارای دو پوشش مقاوم است ساخته می‌شوند.

یکی از پوشش‌ها به عنوان عایق سیم مسی در نظر گرفته می‌شود و عایق دیگری برای پوشش دهی کل سیم مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد. از طرفی دلیل قلع اندود کردن رشته سیم های مسی در کابل های سولار پایین آوردن تلفات در سیم های مسی است. البته اتصال سیم های مسی به کانکتور هم بهتر انجام می‌شود.

ویژگی‌های کابل سولار

  1. مقاوم در برابر آب: کابل‌ سولار دارای پوششی است که از نفوذ آب جلوگیری می‌کند. این ویژگی بسیار حائز اهمیت است چرا که سیستم‌های خورشیدی به طور معمول در فضای باز نصب می‌شوند و در تماس با عوامل مختلف آب و هوایی قرار می‌گیرند.
  2. مقاوم در مقابل UV: کابل‌های سولار باید از مقاومت خوبی در مقابل تابش مستقیم خورشید برخوردار باشند، چرا که تابش UV می‌تواند به تغییر رنگ و تخریب پوشش کابل منجر شود، از همین روی کابل‌های سولار باید با جنس استانداردی تولید شوند تا بتوانند با چنین مشکلاتی مقابله کنند.
  3. مقاوم در برابر دما: کابل سولار باید در دماهای بالا و پایین قدرت تحمل داشته باشد. برای مثال در مناطق گرمسیری، ممکن است دما تا بیش از 50 درجه سانتیگراد افزایش یابد، این در حالی است که در مناطق سردسیری، ممکن است دما به منفی 20 درجه سانتیگراد نیز برسد. بدین ترتیب کابل‌های سولار می‌بایست از جنسی تولید شوند که در هر دمایی مقاومت داشته باشد.
  4. کاربرد خورشیدی: کابل سولار جهت استفاده در سیستم های خورشیدی طراحی شده است و از همین روی از قابلیت انتقال جریان مستقیم DC برخوردار می‌باشد.
  5. استانداردهای ایمنی: کابل‌های سولار با استانداردهای ایمنی مختلفی همچون استانداردهای UL و TUV مطابقت دارند و از لحاظ ایمنی تضمین شده می‌باشند.
  6. قطر مناسب: قطر مناسب کابل سولار به گونه‌ای است که قادر به انتقال صحیح جریان الکتریکی بوده و به راحتی در اتصالات و پروژکتور های گوناگون قابل استفاده است.
  7. عمر طولانی: کابل‌ های سولار از عمری طولانی برخوردارند و بدین ترتیب نیازی به تعویض زودهنگام ندارند. این موضوع کاهش هزینه‌های نگهداری را نیز به دنبال دارد.
  8. قابل حمل و نصب آسان: کابل‌های سولار اصولا به راحتی قابل حمل و نصب می‌باشند. این مزیت در جهت ساده‌تر ساختن فرآیند نصب و راه‌اندازی سیستم خورشیدی بسیار کاربردی است.
  9. اتلاف انرژی بسیار کم: از آنجایی که در پنل های خورشیدی، فرآیند تبدیل انرژی به برق با سرعت کمی انجام می‌شود، ولتاژ موجود در این پنل‌ها نیز بسیار کم است. در نتیجه میزان جریان در آن افزایش می‌یابد و این مشکل به افزایش تلفات انرژی در این سیستم ها منجر می‌شود. از همین روی کابل های خورشیدی به گونه ای طراحی شده‌اند که کمترین میزان اتلاف انرژی در آنها رخ دهد.

شرایط خاص استفاده از کابل سولار

  • سعی کنید به جای کابل های خشک از کابل های رشته‌ای و نرم استفاده کنید. دلیل آن این است که در برخی موارد، کابل های خشک در اثر جابجایی پنل یا دیگر قسمت ها دچار شکستگی می‌شوند.
  • به طور اصولی تمام کابل های سیستم خورشیدی، همچون DC و AC، باید از داخل کانال یا از کنار گوشه های دیوار عبور داده شوند.
  • کابل های سولار باید با رنگ مشخص یا علامت جداگانه جدا شوند. در مجموع در سیستم های پنل خورشیدی، هر بسته کابلی که وجود دارد می‌بایست با علامت خاصی نشانه گذاری شود.

انواع اتصال کابلی

در خصوص نصب و راه‌اندازی سیستم های انرژی خورشیدی، می‌توان چند گروه مختلف از کابل‌ها را مد نظر قرار داد:

  • کابل متصل کننده شارژ کنترلرها و باتری‌ها
  • کابل متصل کننده پنل های خورشیدی
  • کابل متصل کننده باتری ها به یکدیگر
  • کابل اتصال به اینورتر

انواع کابل سولار

از جمله کابل های مسی که بیشتر برای تولید برق خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

کابل های DC

این نوع کابل های سولار جهت توزیع جریان مستقیم از پانل‌های خورشیدی به سمت کنترلرها و همچنین باتری‌ها به کار می‌روند. زیرا کابل های سولار DC مجهز به جریان مستقیمی همراه با ولتاژ پایین‌تر از ۱۰۰۰ ولت هستند.

کابل های AC

این نوع کابل های سولار جهت توزیع برق متناوب از سمت تبدیل کننده انرژی خورشیدی به طرف خطوط برق مصرفی استفاده می‌شوند. زیرا کابل های سولار AC مجهز به ولتاژ بالا حدود ۱۰۰۰ ولت یا حتی بیشتر هستند. در نتیجه بیشتر برای توزیع برق مسکونی و ساختمان های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع کابل سولار

کاربرد کابل سولار

این نوع کابل های مسی در صنعت انرژی خورشیدی جهت تولید برق خورشیدی استفاده‌های زیادی دارند‌. برخی از این کاربردها را در ادامه شرح می‌دهیم.

پروژه های بزرگ تولید برق خورشیدی

دقت کنید در نیروگاه های خورشیدی که با ولتاژ استرینگ کم کار می‌کنند هیچ گاه از کابل های سولار استفاده نمی‌شود چون این مدل کابل های مسی هزینه‌های نیروگاه را به شدت بالا می‌برد. ولی در نیروگاه های خورشیدی که به شبکه متصل هستند حتماً باید از کابل های سولار استفاده شود‌.

ساخت تابلو برق

از دیگر کاربردهای ضروری از کابل مسی سولار طراحی و تولید تابلو برق‌های حفاظتی مخصوص نیروگاه های برق خورشیدی است‌. چون در این نوع تابلوها به علت ارت بودن سینی تابلو برق‌ها و همچنین نزدیکی اتصالات برق به یکدیگر احتمال نشت جریان الکتریسیته و برقراری اتصال جدید وجود دارد.

سیستم های فتوولتائیک خانگی

در سیستم های خانگی برای استفاده از پانل‌های خورشیدی باید کابل های سولار پانل‌ها را به باتری‌ها و اولین تجهیزات برقی متصل کند.

تجاری و صنعتی

در حوزه های تجاری و صنعتی جهت تولید برق خورشیدی از کابل سولار استفاده می‌شود‌. در واقع کابل های سولار برای توزیع برق از پنل ها به لوازم هایی مثل درایوها، تجهیزات الکتریکی و همچنین موتورها به کار می‌روند.

کاربرد کابل سولار

قیمت کابل سولار

امروزه کابل های سولار در سایزهای ۴ _ ۶ و ۱۰ میلی‌متر ساخته می‌شوند. اما کابل مسی سولار در سایز ۴ میلی‌متر در نیروگاه های خورشیدی بیشتر به کار می‌رود. ولی اندازه کابل و اینکه کابل از نوع DC است یا از نوع AC باشد هم بسیار مهم است. به همین دلیل قیمت کابل های سولار به فاکتورهای متعددی بستگی دارد.

البته از همه مهم‌تر کیفیت کابل های سولار سبب شده تا این محصول در بازارهای فروش با نرخ‌های متعددی عرضه شود. ولی اگر شما بتوانید نیاز خود را از طریق یک نمایندگی معتبر و بزرگ مثل فروشگاه فازمتر که عرضه کننده کابل های مسی سولار و سایر تجهیزات برقی به صورت آنلاین است تهیه کنید. مطمئناً مرغوب ترین کابل های سولار را با مناسب ترین قیمت در هر نقطه از کشور به دست خواهید آورد.

سخن پایانی

کابل های سولار از جمله کابل های مسی هستند که نقش مهمی را در ایجاد سیستم های برق خورشیدی ایفاء می‌کنند. بنابراین برای توزیع جریان الکتریکی از پانل‌های خورشیدی به سمت تجهیزات به طور حتم کیفیت، سایز و ساختار اصلی کابل های سولار بسیار حائز اهمیت است. پس پیش از خرید کابل سولار و مراجعه به بازارهای محلی به شما توصیه می‌کنیم با کارشناسان فروش ما در فروشگاه الکترونیکی فازمتر مشورت کنید.

در این میان خوب است بدانید مجموعه بزرگ فازمتر یکی از بزرگ ترین و معتبرترین عرصه کنندگان انواع کابل های سولار، انواع سیم و کابل های مسی و آلومینیومی، انواع یراق آلات و ترانسفورماتورهای روغنی و خشک به صورت آنلاین در سراسر کشور است.

مقالات مرتبط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *