در این مقاله با آسانترین روش ممکن جهت سیم کشی تلفن (Telephone wiring) آشنا میشویم، روشی که میتوانید خودتان در منزل انجام دهید. سیم کشی تلفن تفاوت زیادی با سیم کشی ساختمان دارد و به عنوان مهمترین تفاوت آن، میتوان به بیخطر بودن آن اشاره داشت، بنابراین در این خصوص نگران مشکل برقگرفتگی نباشید.
مراحل آموزش سیم کشی تلفن
1-مرحله اول از سیم کشی تلفن
در اولین مرحله از سیم کشی تلفن باید جعبه تلفن را (در اندازه های 8 تا 12 اینچ) خارج از منزل پیدا کنید. جعبه تلفن معمولاً در مکانی قرار دارد که کابل تلفن مسی یا کابل مخابراتی از بیرون به داخل منزل وارد شده و به جعبه تلفن متصل شده است.
2-مرحله دوم
درب جعبه تقسیم تلفن را باز کرده تا بتوانید سوکت های اتصال و جفت های پایه و پیچ را مشاهده کنید. این سوکتها شبیه به همان سوکت تلفن داخل خانه هستند. به ازای تعداد خطوطی که از مخابرات به منزل شما وصل شده، یک سیم به هر سوکت نیز متصل میشود. جفت های پایه و پیچ، یک پیچ قرمز و یک پیچ سبز را شامل میشوند. این پایهها محلی هستند که سیم کشی جدید شما به سیم شرکت مخابرات وصل میشود. در این مرحله باید خط شرکت مخابرات را که به سوکت مادگی اتصال یافته است را جدا کنید، دقت داشته باشید که در پایان سیم کشی تلفن باید این اتصال را مجددا ایجاد نمایید.
3-مرحله سوم از سیم کشی تلفن
در این مرحله نیاز به تهیه سیم تلفن خانگی (ترجیحاً مدل گرد) دارید. با استفاده از یک قیچی یا سیمچین، کمی از سر کابل را ببرید تا بتوانید دو جفت از سیمهای رنگی عایقدار را مشاهده نمایید. یک جفت از سیمها قرمز و سبز هستند (متعلق به خط 1) و جفت دیگر حاوی رنگ های زرد و سیاه (متعلق به خط 2 و قابل استفاده در آینده) میباشند. حال به اندازه 1.5 سانتیمتر از سیمها را لخت کنید. ضمننا جا دارد اشاره کنیم فروشگاه الکترونیکی فازمتر بهترین کابل های تلفن مسی را با قیمتی مناسب و کیفیت بالا به مشتریان گرامی در سراسر کشور عرضه می کند.
4-مرحله چهارم
در چهارمین مرحله از سیم کشی تلفن (Telephone wiring) باید به سراغ پریز بروید؛ اگر پیچ پریز تلفن را باز کنید، با دو عدد پیچ و مهره جهت اتصال دو رشته سیم مواجه خواهید شد. در این مرحله باید این دو رشته سیم تلفن را به پریز متصل کرده و درب پریز را ببندید.
5-مرحله پنجم از سیم کشی تلفن
در مرحله پنجم باید با توجه به طرح منزل و محل قرارگیری تلفن، محل قرار گرفتن پریز تلفن را مشخص کنید. حال در دیوار خارجی (قسمتی که کابل از خانه خارج میشود) با دریل یک سوراخ ایجاد کنید. حال کابل تلفن را از پریز تا سوراخی که ایجاد کردهاید بکشید و سپس کابل را از داخل سوراخ دیوار رد کنید و آن را تا جعبه تلفن بکشید.
6-مرحله ششم
در ششمین مرحله از سیم کشی تلفن باید یک سوراخ در دایره نازک قسمت پایینی درب جعبه تلفن ایجاد کنید، این سطح پلاستیکی را میتوان تنها با یک مداد یا خودکار معمولی نیز سوراخ کرد. حال سیم را از داخل سوراخ به سمت بالا هدایت کنید و سیم را از پشت پین لولا، در بخش سمت چپ درب جعبه رد کنید، به شکلی که در جای خود قرار بگیرد. حال باید کابل را از پشت لولا بکشید و سپس آن را به پایه پیچ های سبز و قرمز متصل نمایید. در این زمان باید پیچها را یک دور کامل باز کنید. با انجام این کار تنها یک قدم تا پایان فرآیند سیم کشی تلفن فاصله خواهید داشت.
7-مرحله هفتم
حدود 1.5 سانتیمتر از پوشش هر سیم را لخت کنید و سپس هر سیم را در خلاف جهت عقربه های ساعت دور پایه، مابین واشر و سیم بپیچید. سپس سیم سبز را به پایه پیچ سبز و سیم قرمز را به پایه پیچ قرمز متصل نمایید. پیچ روی سیم را محکم کرده و بعد سوکت را مجددا وصل کنید. درب جعبه را ببندید و در نهایت پیچها را محکم کنید.
8-مرحله هشتم
خط شرکت مخابرات را مجدداً به همان سوکتی که جدا کرده بودید وصل نمایید؛ به عنوان آخرین اقدام با شرکت مخابرات تماس بگیرید و جهت فعالسازی خط تلفن درخواست نمایید.
سخن پایانی
فروشگاه الکترونیکی فازمتر ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینهی فروش انواع سیم، کابل تلفن مسی، کابل های مسی، آلومینیومی و… میباشد.