به نظر شما برای سیم کشی ساختمان از چه سیمی استفاده کنیم؟ برای سیمکشی ساختمان، عوامل مختلفی مانند نوع ولتاژ برق، استفاده از سیم در دیوارها یا زیرزمین، نوع محیط (آب، آتشنشانی، محیطهای خطرناک و غیره) و مقررات محلی و ملی باید مدنظر قرار گیرد. سیم کشی برق ساختمان (Building electrical wiring) باید توسط یک برقکار حرفه ای طبق نقشه مهندسی انجام شود. چون در اجرای سیم کشی برق ساختمان رعایت فاصلهها بسیار اهمیت دارد. از طرفی در هنگام استفاده از سیم های مسی و آلومینیومی باید سطح مقطع سیم، قطر، طول و همچنین رنگ سیم ها به دقت مورد استفاده قرار بگیرند.
لازم است تا قبل از سیم کشی ساختمان حتماً ظرفیت فیوز با توجه به منطقه مورد نظر بررسی شود تا در اثر استفاده از لوازم برقی هیچ گاه سیم کشی ساختمان دچار سوختگی و اتصالات برق نشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیم کشی برق ساختمان با ادامه مطلب همراه باشید.
انتخاب بهترین سیم کشی برق ساختمان
سیم کشی برق ساختمان لازم است در راستای حفظ ایمنی ساختمان، افراد و سهولت دسترسی به کلید و پریزها اجرا شود. پس یک برقکار باید به خوبی بداند که در هر بخش از ساختمان چه نوع سیم و چه سایزی از سیم و کابل را باید استفاده کند. از این رو رعایت مقررات و ضوابط برق کشی در ساختمان باید قبل از سیم کشی سازه کاملاً مشخص باشد. برخی از این قوانین عبارتند از:
- برای اتصال روشنایی ها مثل لامپ، لوستر، هالوژن، دیوار کوب و غیره باید سایز سیم شماره ۱.۵ باشد.
- لازم است رنگ سیم هایی که برای ارتباطی و برگشتی به کار میروند با یکدیگر متفاوت باشند تا زمان نصب کلیدها و پریزها سیم ها را سادهتر تشخیص دهید. مثلاً رنگ قرمز و آبی را برای سیم های ارتباطی انتخاب کنید و رنگ قهوهای و آبی را برای سیم های برگشتی در نظر بگیرید.
- برای نصب تمام پریزهای برق سالن پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب و غیره باید سیم شماره ۲.۵ را به کار ببرید.
- برای اتصال سیم تلفن باید سیم ۴ رشته ای یا همان ۲ زوج را به کار ببرید. زیرا بعداً میتوانید برای ساختمان از دو خط تلفن استفاده کنید. البته فراموش نکنید که سیم تلفن از نوع سیم های فویل دار باشد چون این نوع سیم ها میتوانند تا حد ممکن نویز و صدای ایجاد شده در خطوط تلفن را از بین ببرند.
- یک نکته در رابطه با سیم کشی برق ساختمان این است که بهترین سیم برای سیم آیفون سیم های ۸ رشته ای یا همان ۴ زوج هستند. البته باید سایز سیم های ۸ رشته ای حتماً شماره ۰.۶ باشد.
- سیم آنتن بهتر است از نوع کابل کواسیال ۷۵ اهمی انتخاب شود.
- همیشه باید برای انتخاب کابل اصلی که جریان الکتریکی را از کنتور به سمت جعبه فیوز انتقال میدهد از نوع کابل ۳ رشته ای شماره ۶ باشد.
- جهت اعلان حریق ها و جلوگیری از آتش سوزی ساختمان باید تمامی بخش های مجهز به سیستم های ضد حریق از نوع سیم شماره ۱.۵ باشد.
- سیم هایی که برای نصب کولر آبی در قسمت پشت بام استفاده میکنید باید سیم ۴ رشته ای مفتولی باشد. زیرا یکی از رشته های اضافه که به کولر آبی متصل میشود به منظور سیم ارت است. البته سیمی را که در کلید کولر برای اتصال به جعبه فیوز استفاده میکنید باید سیم شماره ۲.۵ باشد. اما میتوانید برای این کار سیم شماره ۱.۵ را هم به کار ببرید.
- برای نصب و راه اندازی کولر گازی باید به سراغ سیم های شماره ۴ بروید. چون این مدل سیستم های خنک کننده جریان الکتریکی زیادی مصرف میکنند. پس هیچ گاه سیم برقی که جهت نصب کولر گازی به کار میبرید نباید چسب خوردگی و یا دو تکه باشد. زیرا این گونه سیم ها گرمای شدیدی را ایجاد میکنند و باعث آتش سوزی میشوند.
- و آخرین نکته در رباره سیم کشی برق ساختمان این است که چنانچه قصد دارید در ساختمان مورد نظر خود چاه ارت انجام دهید بهتر است کابل های ۵ رشته ای مفتولی را برای این کار انتخاب کنید.
سخن پایانی
اگر میخواهید برای سیم کشی برق ساختمان اصول و استانداردهای لازم را رعایت کنید و تا حد ممکن از ایجاد خطا و بروز مشکلات خطر آفرین جلوگیری کنید. باید اول از همه به خوبی انواع کابل و سیم مسی را بشناسید. زیرا شناخت صحیح ویژگی سیم ها و سایز آنها در یک برق کاری اصولی ساختمان بسیار اهمیت دارد.
به همین دلیل ما در فروشگاه الکترونیکی فازمتر برای اجرای صحیح برقکاری ساختمان که مورد تائید مراکز مربوطه باشد خدمات باکیفیتی را در حوزه فروش انواع کابل و سیم مسی و آلومینیومی ارائه میدهیم. بنابراین شما میتوانید تمام ملزومات برق کشی ساختمان را به صورت اختصاصی و آنلاین از مجموعه فازمتر تهیه کنید. تنها کافیست سفارش خود را از طریق این وب سایت ثبت کنید تا در کمترین زمان مرغوب ترین سیم و کابل برق در انواع و اندازههای مختلف را درب منزل به شما تحویل دهیم.