کابل یکی از مهمترین ابزار های لازم جهت هدایت برق است و کابل خشک نیز یکی از پرکاربردترین کابل های مربوطه به شمار میرود. این کابل دارای کاربردها و ویژگی های بسیاری است که در ادامه این مطلب به مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
کابل خشک چیست؟
کابلها بر اساس ویژگی هایی مثل میزان ولتاژ، انعطافپذیری هادی کابل و… در دسته بندی های مختلفی گروهبندی میشوند. در این بین کابل خشک مدلی است که از یک یا دو هادی (یا بیشتر) به شکل مفتولی تولید میشود. به این مدل، کابل مفتولی یا کابل زمینی نیز گفته میشود چرا که هادی های مفتولی آن در هم تنیده شدهاند.
ویژگی های کابل خشک
- انعطافپذیری پایین یکی از ویژگی های اصلی این کابل است که در مقایسه با کابل های افشان از قابلیت خم کردن زیادی برخوردار نمیباشد.
- این نوع کابل به دلیل انعطافپذیری کمی که دارد به خوبی برق را از خود عبور میدهد و این یکی دیگر از ویژگی های بارز آن به شمار میرود. در واقع همین ویژگی علت پرفروش بودن آن نیز میباشد.
- کابل های خشک بسیار مقرون به صرفه هستند و از همین روی از شهرت و محبوبیت بالایی برخوردار میباشند.
انواع کابل خشک
کابل های خشک در دو نوع NYRY و NYY تولید میشوند. هر دو نوع در اندازهها و ابعاد مختلفی قابل دسترس هستند. نوع NYY اصولاً برای کابلکشی برق بدون محافظت مکانیکی در داخل مجتمع یا حتی بیرون از آن به کار گرفته میشود. نوع NYRY نیز برای تامین برق شبکه های هوایی و سیستم های زمینی در داخل و بیرون از مجتمع استفاده میشود.
بررسی کابل ارت خشک
سیم مسی ارت از ویژگی های یکسانی با سیم خشک معمولی برخوردار است با این تفاوت که این مدل در سیستم ارتینگ یا اتصال به زمین بیشترین کاربرد را دارد. اصولاً استفاده از کلمه خشک برای توصیف ویژگی فیزیکی یا مکانیکی یک کابل به کار گرفته میشود. استفاده از هادی مسی مفتولی در انواع کابل خشک، منجر به کاهش انعطافپذیری این کابل در مقایسه با سیم افشان میشود. از همین روی از واژه خشک برای این دسته از کابلها استفاده میشود.
کاربرد های کابل خشک
کابل خشک در موارد زیادی به کار گرفته میشود و همین موضوع سبب خرید بالای این محصول شده است. برخی از کاربرد های اصلی این محصول عبارت هستند از:
- عمدهترین موارد مصرف کابل خشک در توزیع برق است، چرا که دارای هدایت بسیار خوبی است. ناگفته نماند که اجرای هرگونه پروژه با استفاده از این کابل به مهارت بالایی نیاز دارد و به واسطه افراد صاحب نام در این عرصه انجام میگردد.
- استفاده از کابل خشک برای سیمکشی تابلوها یکی دیگر از مصارف اصلی آن به شمار میرود.
- استفاده از این نوع کابل در برقکشی ساختمان یک امر رایج است. این کابلها معمولا در داخل گچ و لولهها هدایت میشوند تا از وارد شدن هرگونه ضربات مکانیکی به آنها جلوگیری گردد.
- توانایی بالای این کابل در هدایت برق آن را در تمامی محیط های خشک یا دارای رطوبت قابل استفاده میکند.
- برخلاف خیلی از کابلها که صرفاً برای محیط های باز یا بسته تولید میشوند، کابل خشک در هر دو فضا های باز و بسته قابل استفاده است.
- استفاده از کابل خشک در سازه های بتنی و آجری به همراه لوله های خرطومی یک امر رایج است و از ویژگی های مثبت این مدل به شمار میرود.
تفاوت کابل خشک و کابل افشان
در خصوص تفاوت کابل خشک و کابل افشان میتوان به موارد متعددی اشاره کرد:
- از جمله مهمترین تفاوت های این دو کابل میتوان به بحث انعطافپذیری آنها اشاره داشت. کابل های هادی افشان نسبت به ساختار رشتهای خود دارای انعطافپذیری بیشتری هستند. این مورد یکی از مهمترین تفاوت های این دو کابل به شمار میرود.
- اختلاف مقاومت اهمی در این دو کابل از دیگر تفاوت های اصلی این دو مدل به شمار میرود. مقاومت اهمی در کابل خشک کمی بیشتر از افشان است. این مقاومتها به نسبت پیچش رشتهها و طول کابلها متغیر هستند.
- این محصول از مقاومت بیشتری در برابر خوردگی برخوردار میباشد.
- کابل افشان مسی به دلیل انعطافپذیری بیشتر برای استفاده در ماشینآلات و تابلو های فرمان بیشترین کاربرد را دارد. از طرفی کابل خشک در سطح مقاطع بزرگتر ارجحیت دارد.
- اساساً هزینه تمام شده برای کابل خشک کمتر از کابل افشانی میباشد.
- استفاده از کابل های خشک به دلیل رشته های کمتر (یک رشتهای بودن هادی) احتمال اتصالی آن را بسیار پایین میآورد.
- کابل های افشان به علت خاصیت شکلپذیری، از شکنندگی بسیار کمی برخوردار میباشند.
سخن پایانی
فروشگاه الکترونیکی فازمتر ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینهی فروش انواع سیم مسی/ کابل مسی و کابل آلومینیوم، انواع یراقآلات و ترانسفورماتورهای روغنی و خشک میباشد.