آیا میدانید کابل مخابراتی چیست؟ (What is a telecommunication cable) کابل مخابراتی یک نوع کابل برای آسانتر کردن ارتباطات و توزیع دادههای مختلف به مکانهای دور و نزدیک است. همچنین این کابل ها برای انتقال دادن سیگنالهای قوی و ضروری مثل اینترنت مناسب هستند. اگر تمایل دارید با کابل مخابراتی و انواع این کابل ها آشنا شوید به شما پیشنهاد میدهیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
کابل مخابراتی چیست؟
کابل مخابراتی از جمله کابل های مهم و لاینفک زندگی امروزی است که اطلاعات زیادی را در مسافتهای طولانی جا به جا میکند. این کابل های ارتباطی در ۲ گروه مهم از جمله کابل مسی و کابل نوری دسته بندی میشوند. زیرا برای انتقال دادهها و توزیع اطلاعات باید از کابل های مخابراتی به ۲ روش زمینی و هوایی بهره برد.
انواع کابل مخابراتی چیست؟
سالهاست که کابل های مخابراتی برای انتقال صدا، اطلاعات و سیگنال مورد استفاده قرار میگیرند. ولی به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی کابل های مخابراتی با نمونههای مدرنتری مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از این کابل ها عبارتاند از:
- کابل مسی
- کابل مخابراتی هم محور یا Coaxial
- کابل مخابراتی RG_59
- کابل مخابراتی RG_6
- کابل مخابراتی RG_11
- کابل مخابراتی نوع پیچ خورده Twisted Pair
- کابل ایرک کانالی (CUC)
- کابل هوایی ساده (AC)
- کابل هوایی مهار دار (SSC)
- کابل ژل فیلد خاکی (BFC)
- کابل دوبل هوایی مهار دار (DW)
- کابل ژله فیلد کانالی (CFC)
- کابل مخابراتی هوایی
- کابل های فیبر نوری بیرونی و داخلی
فیبر نوری یا Fiber Optic چیست؟
شاید بپرسید این نمونه کابل مخابراتی چیست؟ کابل های فیبر نوری یک نوع کابل مخابراتی هستند که از جنس رشتههای باریک سیلیکا، شیشه و همچنین پلاستیک ساخته میشوند. بنابراین اطلاعات و دادههای مختلف را با سرعت خیلی زیادی انتقال میدهند. این نوع کابل ها به صورت هوایی، زمینی و حتی آبی و خاکی در داخل و خارج از سازههای بتنی مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع فیبر نوری
از آنجایی که کابل فیبر نوری برای ارسال دادهها از طریق نور عمل میکند. الیافهایی که در این کابل ها وجود دارند با نوعی پلاستیک عایق شده و درون لولهای قرار داده شدهاند. به همین دلیل هیچ گونه تداخل اطلاعاتی داخل فیبرهای نوری رخ نمیدهد.
پس کابل های فیبر نوری شامل یک بدنه خارجی به همراه یک هسته داخلی است. البته هسته داخلی در ۲ نوع انتخاب میشود. یکی تک حالته بوده که تنها دارای یک هسته کوچک است. دیگری چند حالته بوده که دارای هسته بزرگتری است. از دیگر کابل های فیبر نوری میتوان به کابل های اینترکانکت، رایزر، ریبون و همچنین کابل های نوری تایت بافر، دراپ و توزیعی اشاره کرد.
کاربردهای فیبر نوری
فیبر نوری جزو فناوری های مدرنی است که به غیر از انتقال دادهها بیشتر در زمینههای پزشکی، کاربرهای نظامی و حتی باستان شناسی مورد استفاده قرار میگیرد.
فیبر نوری چگونه کار میکند؟
کابل های فیبر نوری دقیقاً شبیه یک راهنما عمل میکنند. به این صورت که نور از یک سمت کابل وارد میشود و از طرف دیگر خارج خواهد شد. منبع نور در این نوع کابل دیودی است که به خوبی از خود نور ساطع میکند. بنابراین فیبر نوری به عنوان یک گیرنده حساس تمامی نورها را از منبع نور میگیرد و به پالس های دیجیتالی تغییر میدهد. به این صورت فیبر نوری در عرض چندین ثانیه همراه نور اطلاعات و دادههای مختلفی را انتقال میدهد.
مقایسه فیبر نوری و کابل مسی
دقت کنید انواع کابل مسی اطلاعات را به صورت علائم الکتریکی انتقال میدهند. ولی فیبرهای نوری اطلاعات را به صورت علائم نور منتقل میکنند. از طرفی کابل های مسی از رشتههای نازک مس ساخته میشوند اما فیبرهای نوری از رشتههای نازک شیشهای تولید میشوند. تفاوت دیگر اینکه کابل های مسی توزیع اطلاعات را به شکل پالس های الکتریکی از طریق رشتههای مسی انجام میدهد ولی فیبرهای نوری دادهها را به شکل پالس های نوری از طریق رشتههای شیشهای انتقال میدهد.
سخن پایانی
امروزه به دلیل پیشرفت علم و فناوری در زمینه اطلاعات و دادهها قطعاً برقراری تماسهای تلفنی، تصویری و حتی تماسهای الکترونیکی خیلی آسانتر شده است. ولی یادتان باشد در پاسخ به این سؤال که بهترین کابل مخابراتی چیست؟ بهتر است بگوییم فیبرهای نوری اطلاعات و دادهها را خیلی سریعتر حمل میکنند. همچنین برد بیشتری دارند. مهمتر اینکه کابل های فیبر نوری در مقابل تداخل الکترومغناطیسی کاملاً نفوذناپذیر هستند.
از طرفی فضای کمتری را در برمیگیرند و مدیرت آنها آسانتر است. بنابراین در بین کابل های مخابراتی فیبرهای نوری آینده درخشانتری دارند. به همین منظور ما در فروشگاه الکترونیکی فازمتر سعی کردهایم به غیر از فروش انواع کابل مخابراتی از نوع کابل مسی ارائه دهنده کابل های نوری و سایر تجهیزات الکترونیکی در سراسر کشور باشیم.