زمانی که یک رشته مسی یا آلومینیومی توسط یک لایه از عایق پوشیده شود، سیم به دست میآید؛ از طرفی کابلها دارای ضخامت بیشتری هستند و به زبان سادهتر از ترکیب تعدادی سیم در کنار یکدیگر تشکیل میشوند. در ادامه این مقاله قصد داریم به نکاتی مهم در خصوص تفاوت کابل افشان و نیمه افشان (Stranded and semistranded cable) بپردازیم و ویژگیهای هر یک را بهطور جداگانه مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما همراه باشید.
کابل نیمه افشان چیست؟
کابل نیمه افشان نوعی کابل رشتهای است که بهطور ویژه در سیم مسی ارت مورد استفاده قرار میگیرد. باید بدانیم که تفاوت کابل افشان و نیمه افشان کم نیست و هر یک از آنها در موارد به خصوصی کاربرد دارند. قبل از اینکه بهطور دقیق به تفاوت کابل افشان و نیمه افشان بپردازیم، بهتر است ابتدا یک آگاهی کلی از ساختار کابل های افشان و نیمه افشان به دست آوریم.
ساختار کابل نیمه افشان
کابل نیمه افشان از جمله کابل های چند مفتولی (کابل مفتول) به شمار میرود. بهطوری که این محصول از مفتول های تابیده در هم به دست آمده و از همین روی جزء کابل های مفتولی و میان افشانها به شمار میرود.
“قابل توجه است که بدانیم کابل نیمه افشان و افشان هر دو از نوع چند رشتهای میباشند.”
تفاوت کابل افشان مسی و نیمه افشان در دو خصوص شدیداً توجه را جلب میکند. نکته اول این است که کابل نیمه افشان از انعطافپذیری کمتری نسبت به کابل های افشان برخوردار است و مورد دوم این است که کابل نیمه افشان برخلاف کابل افشان در مقطع گستردهای قابلتولید است، اما برای تولید کابل افشان محدودیت هایی وجود دارد. شما می توانید برای خرید انواع کابل افشان مسی باکیفیت قیمیت مناسب با فروشگاه الکترونیکی فازمتر در ارتباط باشید.
انواع کابل نیمه افشان
کابل نیمه افشان به علت ولتاژ 1.06 کیلوواتی، در لیست کابل های ولتاژ ضعیف قرار میگیرد. کابل های نیمه افشان بر اساس تعداد رشته و ساختاری که دارند به انواع ذیل تقسیم میشوند:
- جنس هادی: از دو نوع مس یا آلومینیوم
- جنس عایق: PVC یاXLPE
- تعداد سیمها: 1 تا 5
کابل افشان چیست؟
برای شناخت تفاوت کابل افشان و نیمه افشان باید کابل اشفان را بشناسید. کابل افشان به دلیل انعطافپذیری بالایی که دارد گاها با نام کابل نرم نیز از آن نام برده میشود. این کابل دارای یک رسانا و عایق میباشد؛ بهطور دقیقتر از ترکیب دو یا چند سیم تکرشتهای افشان به همراه عایق پیویسی ساخته شده است.
انواع کابل افشان
بهطورکلی کابل افشان به دو دسته تخت و گرد تقسیم میشود؛ اما فراموش نکنیم که روش های مختلفی برای دستهبندی این کابل وجود دارد، برای مثال این کابل بر اساس میزان انعطافپذیری به سه مدل کابل سبک، کابل قدرت و کابل آلومینیومی تقسیم میشود. گاها نیز این تقسیمبندی بر اساس ولتاژ کابلها (300 تا 500) صورت میگیرد.
تفاوت کابل افشان و نیمه افشان
تفاوت کابل افشان و نیمه افشان (Stranded and semistranded cable) تنها در یک مورد نیست، بلکه تفاوت های زیادی در این بین وجود دارد که در ادامه این متن به آنها اشاره خواهیم داشت:
- کابلهای نیمه افشان نسبت به کابلهای افشان از انعطافپذیری پایینتری برخوردار هستند.
- کابلهای نیمه افشان در برابر خوردگی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند.
- هزینه استفاده از کابل نیمه افشان کمتر است.
- احتمال بروز اتصال در کابل های نیمه افشان کمی بیشتر است.
- به علت آنکه پوسته کابل های نیمه افشان از جنس مفتول است، در دراز مدت باعث میشود تا کابلها دچار شکنندگی شوند. اما احتمال بروز این مشکل در کابلهای افشان بسیار کمتر است.
- کابل افشان به دلیل انعطافپذیری بالا، گزینه مناسبتری برای استفاده در لولههای خرطومی به شمار میرود.
- استفاده از کابل افشان در مسافتهای طولانی آسانتر است، خصوصاً بهاینعلت که کمتر دچار اتصالی مدار خواهد شد.
- استفاده از کابل های افشان در مکانهایی که نیاز است کابل به صورت متناوب پیچانده شود (مانند پریزهای صنعتی) گزینه مناسبتری خواهد بود.
- اگر قرار باشد کابل به صورت ثابت نصب شود، کابل نیمه افشان گزینه بهتری محسوب میشود.
- یک تفاوت کابل افشان و نیمه افشان که معمولا برای افراد متخصص اهمیت ویژهای دارد این است که مقاومت اهمی در کابلهای نیمه افشان نسبت به کابلهای افشان بیشتر است.
- استفاده از کابل افشان گزینه بهتری برای پمپ شناور چاه های عمیق میباشد.
- کابل افشان یک گزینه عالی برای تاسیسات ساختمانی و صنعتی محسوب میشود.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل تفاوت کابل افشان و نیمه افشان را بررسی کردیم. خوب است بدانید فروشگاه الکترونیکی فازمتر ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینهی فروش انواع سیم، کابل تلفن مسی، کابل نیمه افشان، کابل افشان مسی، آلومینیومی و… میباشد.