ترانس سه فاز (Three-phase transformer) دستگاهی است که مشخصههای انرژی الکتریکی مثل ولتاژ را موقع حرکت دادن از مداری به مدارهای دیگر با حساسیت بالایی تغییر میدهد. عملکرد این نوع ترانسفورماتورها با استفاده از یک سیستم الکتریکی سه فاز AC یا همان جریان متناوب است. بنابراین ترانس های سه فاز برقی پایدار و همچنین ایمن را برای مصرف کنندگان برخی تجهیزات الکتریکی تأمین میکنند؛
اما قابلیت تحمل ترانس سه فاز بسته به نوع کاربرد و استفاده در صنایع مختلف در اندازهها، درجههای ولت آمپر و همچنین طراحی های مختلفی تولید و عرضه میشود. چنانچه تمایل دارید با ساختار و کاربرد ترانس های سه فاز بیشتر آشنا شوید ما را تا پایان این مطلب از وب سایت فروشگاه الکترونیکی فازمتر همراهی کنید.
ترانس سه فاز چیست؟
ترانس های سه فاز یا همان ترانسفورماتورهای سه فاز یک نوع ماشین ثابت یا به زبان ساده غیر فعال هستند که انرژی الکتریکی را میان مدارهای مختلف انتقال میدهند. از آنجایی که برق های سه فاز بیشتر جهت سیستم های توزیع برق به کار میروند پس کاملاً منطقی است که صنایع مختلف و همچنین برخی مصرف کنندگان عادی نیازمند ترانس های سه فاز باشند تا بتوانند ولتاژ مورد نیاز خود را بالا یا پایین ببرند.
اگر چه با قرار گرفتن سه ترانس تک فاز معمولی میتوانیم یک ترانسفورماتور سه فاز با عملکرد مناسبی را داشته باشیم؛ ولی برای سهولت استفاده از ترانسفورماتورها اصولاً یک ترانس تخصصی با سه فاز ساخته شده است که ابعاد و وزن کمتری دارد.
ساختار تشکیل دهنده ترانس سه فاز
ترانس های سه فاز از ۳ مجموعه کامل به صورت سیم پیچ اولیه و همچنین سیم پیچ ثانویه تشکیل میشوند که هر مجموعه به اطراف پایهی یک هسته فلزی از جنس آهن پیچیده شده است. گویی سه ترانس تک فاز مجزا در کنار یکدیگر یک هسته مشترک دارند.
انواع ترانس سه فاز
تا اینجا با ترانسفورماتورهای سه فاز و مهمترین اتصالات ترانس ها آشنا شدید. حالا در ادامه خوب است بدانید که ترانسفورماتورهای سه فاز از لحاظ نوع، ابعاد و مدل هسته ای که در ساختار آنها وجود دارد به ۲ دسته اصلی شامل موارد ذیل تقسیم میشوند.
-
ترانس سه فاز با هسته یک پارچه
ترانس های سه فازی که غالباً هسته آنها به شکل یک پارچه هستند از یک هستهی مجزا با سه عدد ستون طراحی شدهاند. در اطراف هر کدام از ستونهای ترانسفورماتور سیم پیچ هایی بسته شده است که در بخشهای ابتدایی و انتهایی این ستونها جهت مهار کردن آنها از دو یوغ استفاده شده است.
-
ترانس سه فاز با هسته مجزا
در این مدل ترانسفورماتورهای سه فاز یکسری هستههایی وجود دارد که دقیقاً شبیه هسته ترانس های تک فاز هستند. البته با این تفاوت که در ترانس های سه فاز باید سه عدد از این هستهها در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
تفاوت ترانس های سه فاز با یکدیگر
ترانس های سه فازی که دارای هستههای یک پارچه هستند در حقیقت آهن کمتری در ساخت آنها استفاده میشود به همین دلیل این گونه ترانس های سه فاز وزن و ابعاد کمتری دارند. یکی از مهمترین مزایای این نوع ترانس های سه فاز با هسته یک پارچه راندمان بسیار بالا و عملکرد بهتر این ترانس ها در مقایسه با ترانس های هسته مجزا است.
خرید ترانس سه فاز
در هنگام خرید انواع ترانس های سه فاز یادتان باشد که راندمان بالا و عملکرد بهتر در ترانس های سه فاز هستههای یک پارچه سبب شده است قیمت ترانس سه فاز یک پارچه اقتصادیتر و به صرفه از ترانس های سه فاز هسته مجزا باشد. پس شما میتوانید با تضمین قیمت و کیفیت هر نوع ترانس سه فاز را از فروشگاه الکترونیکی فازمتر تهیه کنید.
سخن پایانی
دقت کنید ترانس های سه فاز هسته یکپارچه فقط یک مشکل دارند و آن هم مربوط به تعمیرات ترانس های هسته یکپارچه برمیگردد. پس چنانچه این مدل ترانسفورماتور دچار خطا و اختلالی شود لازم است تمام ستونهای ترانس از مدار داخلی این دستگاه خارج شوند در صورتی که ترانس های سه فاز هسته مجزا چنین مشکلی ندارند.
پس اگر این نوع ترانس های سه فاز دچار مشکلات اساسی شوند فقط به طور جداگانه هسته معیوب از مدار خارج میشود. در نهایت پس از تعمیر و یا تعویض هسته آن درون مدار گذاشته میشود. پس اگر شما هم قصد خرید یک ترانس سه فاز را دارید ولی برای خرید ترانس سه فاز هسته یکپارچه و یا ترانس سه فاز هسته جدا دچار تردید هستید به شما توصیه میکنیم با کارشناسان مجرب ما در فروشگاه الکترونیکی فازمتر مشورت کنید.
ضمناً در صورت تصمیم شما برای خرید هر نوع ترانس سه فاز مورد نیاز شما را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت با تضمین در هر کجای کشور به دستتان میرسانیم.