آیا تا به حال نام کابل جرقه زن (Ignition cable) به گوشتان خورده است؟ آیا با کاربردهای این کابلها آشنایی دارید؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که کابل جرقه زن وسیلهای است که به منظور انتقال جریان لحظهای با ولتاژ بالا از منبع تغذیه به محفظه احتراق مورد استفاده قرار میگیرد.
این کابلها به گونهای طراحی و تولید میگردند که از نظر ساختاری کاملا با یکدیگر متفاوت بوده و دارای انعطافپذیری بسیار بالا هستند. همچنین گفتنی است که این کابلها از مفتولهای مسی یا افشان که قلع اندود نیز هستند تولید میشوند. در این مقاله از فروشگاه الکترونیکی فازمتر قصد داریم تا شما عزیزان را با کابلهای جرقه زن، ویژگیها و کاربردهای آنها آشنا سازیم.
معرفی کابل جرقه زن
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم کابل جرقه زن برای انتقال جریان لحظهای با ولتاژهای بالا مورد استفاده قرار میگیرد. در حالتهای استاندارد کابل جرقه زن از جنس سیلیکونی و سیم سیلیکونی بوده و دارای سطح مقطعهای مختلفی است. شایان ذکر بوده که این کابلها قادرند تا دوام و مقاومت شیمیایی خود را در دماهای بسیار بالا نیز حفظ کنند که برای افزایش مقاومت و پایداری این کابلها از عایق سیلیکون رابر با مقاومت حرارتی بسیار بالا استفاده میگردد.
ویژگیهای کابل جرقه زن چیست؟
در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بررسی ویژگی این کابلها بپردازیم:
- کابل جرقه زن دارای مقاومت مکانیکی بالایی بوده و در برابر شرایط فیزیکی سخت از خود مقاومت بسیار خوبی نشان میدهد.
- این کابلها در دماهای بالا میتوانند به خوبی مورد استفاده قرار بگیرند.
- این کابلها قادرند تا ولتاژهای بسیار بالا را هدایت نمایند.
- این کابلها هادی از جنس مس و قلع اندود دارند.
- عایق روکش کابل و سیمهای جرقه زن از جنس سیلیکون رابر است.
- این کابلها مجهز به فیلرهای اینرت مجهز هستند که میتوانند جریانات لحظهای تا ۱۵ کیلو ولت را متحمل شوند.
- در این کابل از نوعی فایبرگلاس به عنوان لایه میانی استفاده شده که این لایه میزان استحکام کابل را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
- هادی مسی این مدل کابلها میتواند از نوع افشانی یا مفتولی باشد.
کاربرد کابل جرقه زن چیست؟
حال که به سوال کابل جرقه زن چیست پاسخ دادیم، زمان آن رسیده که کاربردهای این کابل را بررسی کنیم. در ادامه مطلب به معرفی 8 مورد از مهمترین کاربردهای سیم و کابلهای جرقه زن خواهیم پرداخت:
- وظیفه اصلی این کابلها هدایت جریان الکتریکی با ولتاژ بالا است.
- قابلیت استفاده در صنایع هوایی و ریلی
- قابلیت استفاده در صنایع دفاعی و حمل و نقل
- قابلیت استفاده در تولید آن و فولاد و سیستمهای روشنایی
- قابلیت استفاده در سیستمهای اطفا حریق
- قابل استفاده در سیستمهای گازسوز
- قابل استفاده در سیستم گازوئیل خودرویی
- دارای عملکرد بسیار خوب در برابر عوامل محیطی همچون نور خورشید، انواع اسیدها و مواد شیمیایی
انواع کابل جرقه زن
کابلهای جرقه زن از لحاظ هسته داخلی به سه گروه تقسیمبندی میشوند:
کابل جرقه زن( Resistive core) هسته مقاومتی
جالب است بدانید که این کابلها از یک هسته، عایق و روکش خارجی ساخته شدهاند که این هسته نوعی رسانا بوده و با کربن، شیشه و فیبر ترکیب شده است. اجزای این کابل به وسیله نوعی لاتکس پوشیده شدهاند.
کابل جرقه زن (Copper Core) هسته مسی
چارچوب کلی این کابلها شبیه به کابلهای هسته مقاومتی بوده و همچنین هسته این کابلها از مس خالص ساخته شده است. از ویژگیهای این محصول میتوان گفت که انعطافپذیری بالایی دارد و یک لایه پوشش سیلیکونی برای آنها در نظر گرفته شده است. اندازه ولتاژ معمولی برای ایجاد جرقه در این کابلها یک یا ۵ کیلو ولت میباشد.
کابل جرقه زن( Inductive core) هسته القایی
نوع سوم این کابل، کابل هسته القایی است که از یک هسته کولار، لایه رسانای باردار از جنس فریت و یک عدد سیم نازک از جنس فولاد ضد زنگ ساخته شده است که روی یک لایه قرار گرفتهاند.
قیمت سیم و کابلهای جرقه زن به چه عواملی بستگی دارد؟
در این بخش از مقاله به بررسی قیمت این کابلها میپردازیم. قیمت کابل جرقه زن (Ignition cable) به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتاند از:
- میزان و درجه تحمل ولتاژ
- کیفیت تولید کابل
- برند و شرکت سازنده کابل
- جنس و نوع روکش سیم و کابل
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی کابل جرقه زن، ویژگیها و 8 مورد از مهمترین کاربردهای این محصول پرداختیم. از اینکه تا انتهای این مطلب ما را همراهی کردید از شما سپاسگزاریم. چنانچه قصد خرید این محصول و یا انواع کابل مسی و آلومینیومی را دارید پیشنهاد ما به شما خرید از فروشگاه فازمتر است. فروشگاه الکترونیکی فازمتر ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینه فروش انواع سیم و کابلهای مسی و آلومینیومی میباشد.