سبد خرید
آنچه در این مقاله می‌خوانید
سیم کشی روکار و توکار

آموزش سیم کشی روکار و توکار (مراحل و ترفندهای هر روش)

آنچه در این مقاله می‌خوانید

سیم کشی روکار و توکار (Surface and built-in wiring) جزو رایج ترین نوع سیم کشی ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری است. اما انتخاب بهترین روش برای سیم کشی ساختمان به کاربری سازه و نوع ساختمان بستگی دارد. زیرا هر کدام از سیم کشی روکار و توکار مزیت‌های گوناگونی را برای ساختمان ایجاد می‌کنند. اما به طور کلی می‌توان گفت که سیم کشی روکار مناسب ساختمان های اداری، تجاری و محیط های صنعتی است‌. در حالی که سیم کشی توکار به دلیل حفظ زیبایی و امنیت فضا بیشتر برای ساختمان های مسکونی استفاده می‌شود‌.

آموزش سیم کشی توکار ساختمان

در این روش از سیم کشی ساختمان تمام سیم‌های برق و اتصالات الکتریکی از داخل دیوار، گچ و یا سیمان توسط لوله های مخصوصی عبور می‌کند. پس در سیم کشی توکار سیم‌ها انعطاف‌پذیری بالایی دارند و نمای زیباتری را در ساختمان به وجود می‌آورند‌.

 انواع سیم کشی ساختمان به روش توکار

برای انجام سیم کشی روکار و توکار روش های مختلفی وجود دارد. ولی سیم کشی توکار به ۳ روش اصلی انجام می‌شود‌.

  • سیم کشی برق با جعبه فیوز
  • سیم کشی برق با جعبه تقسیم
  • سیم کشی برق با قوطی کلید و پریز

سیم کشی توکار

آموزش سیم کشی روکار ساختمان

 در این روش سیم کشی ساختمان تمام سیم‌های برق و اتصالات از روی دیوار، گچ و سیمان عبور می‌کند‌. البته برای پنهان کردن اتصالات می‌توانید از داکت هم استفاده کنید.

مراحل سیم کشی روکار و توکار

برای انجام سیم کشی چه به صورت توکار و چه روکار در ابتدا به ابزارهای مهمی مثل:

  • فازمتر
  • دم گرد
  • انبردست
  • دم باریک
  • سیم چین
  • چسب برق
  • پیچ گوشتی
  • سیم لخت کن

مراحل سیم کشی

نیاز دارید. اما یادتان باشد باید از همان اول کار نوع سیم‌ها که سیم مسی است یا سیم آلومینیومی، سطح مقطع هر کدام از سیم‌ها و رنگ بندی آن‌ها را به خوبی بشناسید. فراموش نکنید که سیم‌های برق ساختمان به ۲ گروه اصلی تقسیم بندی می‌شوند‌. یک گروه سیم‌های انعطاف‌پذیر هستند و دیگری سیم‌های مفتولی نام دارند.

اصول و ترفندهای سیم کشی ساختمان

در اجرای سیم کشی ساختمان چه از نوع توکار باشد یا از نوع روکار باید از بهترین و مرغوب ترین اتصالات و تجهیزات استفاده کنید. زیرا به کار بردن سیم آلومینیوم، سیم‌های مسی و سایر کابل‌ها و مفتول‌های غیر استاندارد سبب پارگی و فرسودگی زود هنگام سیم کشی ساختمان می‌شود. در نتیجه حوادثی مثل آتش سوزی و برق گرفتگی رخ می‌دهد‌. مهم‌تر اینکه اتصالات بی‌کیفیت باعث اتلاف انرژی و هدر رفت انرژی برق می‌شود‌.

نکته دیگر اینکه بر اساس نوع کاربری شماره سیم‌ها را انتخاب کنید. مثلاً برای سیم اصلی ساختمان یا کولر گازی از سیم شماره ۴ استفاده کنید. برای سیستم های روشنایی بهترین سیم شماره ۵/۱ است. یادتان باشد برای سیم کشی کولر آبی و یا کلید و پریزهای ساختمان از سیم‌های شماره ۵/۲ استفاده کنید.

سخن پایانی

دقت کنید یکی از اصلی ترین مراحل آماده سازی ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری اجرای سیم کشی سازه است. اما با توجه به نوع پروژه تنها باید یکی از روش های سیم کشی روکار و توکار را انتخاب کنید. البته یادتان باشد امروزه روش جدید سیم کشی ساختمان به شکل بدون سیم است. ولی به هر حال در اجرای هر روش از سیم کشی ساختمان بی توجهی به اصول و مراحل سیم کشی عواقب و خطرات جبران ناپذیری را به دنبال دارد. پس برای اینکه از خسارت های احتمالی جلوگیری کنید و دچار اشتباهات رایجی در سیم کشی ساختمان نشوید.

بهتر است برای تهیه انواع کابل و سیم و سایر ملزومات سیم کشی ساختمان با کارشناسان فروش ما در فروشگاه الکترونیکی فازمتر مشورت کنید. ضمن اینکه می‌توانید بهترین محصولات را از مجموعه ما با قیمت مناسب و کیفیت تضمینی تهیه نمایید.

مقالات مرتبط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *