علت پریدن فیوز برق به عوامل متعددی بستگی دارد. گاهی اوقات تعداد زیادی لوازم برقی به یک جریان الکتریکی متصل است و باعث ایجاد بار اضافی مدار میشود. در نتیجه ظرفیت فیوز تحمل چنین بار اضافهای را ندارد و فیوز میپرد. شاید خرابی و علت پریدن فیوز برق خرابی و اتصالات دستگاه برقی باشد. بنابراین فیوز برای جلوگیری از سوختن دستگاه و خطرات آتش در ظرف چند ثانیه میپرد. البته پریدن فیوزهای برق میتواند به دلایل دیگری هم باشد.
علت پریدن فیوز برق چیست؟
فیوزها یک قطعه ایمنی هستند که در مدارهای الکتریکی جهت محافظت از لوازم برقی در مقابل جریانهای بیش از اندازه طراحی شدهاند. هنگامی که جریان الکتریکی از حد مجاز خود فراتر رود با گذشت چند ثانیه فیوز ذوب شده و باعث قطع مدار الکتریکی میشود. البته پریدن فیوز برق دلایل مختلفی دارد که در این مطلب به بررسی ۷ دلیل اصلی پریدن فیوز میپردازیم.
علت پریدن مکرر فیوز
اگر دستگاههای الکتریکی شما به صورت مکرر سبب پریدن فیوز میشوند لازم است اتصالات لوازم برقی خود را بررسی کنید؛ چون خرابی وسایل برقی میتواند سبب افزایش جریان الکتریکی و پریدن فیوز شود.
علت پریدن فیوز اصلی برق
اگر بیش از حد استاندارد لوازم برقی خود را به یک دستگاه مدار الکتریکی وصل کنید فیوز برق بعد از چند دقیقه میپرد؛ چون هر فیوزی یک ظرفیت مشخصی دارد. اگر جریان الکتریسیته از این ظرفیت بیشتر شود فیوز ذوب میشود. پس لازم است برای بررسی علت پریدن فیوز برق در ابتدا دستگاههای الکتریکی پرمصرف را به صورت جداگانه در مدارهای برق متصل کنید. همچنین از محافظهای جریان اضافه جهت جلوگیری از مصرف بیش از اندازه برق استفاده کنید.
علت پریدن فیوز بعد از چند دقیقه
یکی از مهمترین علت پریدن فیوز برق، اتصال کوتاه است. این اتصال کوتاه هنگامی رخ میدهد که دو قطعه سیم برق در یک مدار الکتریکی به علت خرابی سیم کشی، فرسودگی و… با یکدیگر برخورد کنند. این امر سبب میشود که ولتاژ برق به یکباره افزایش یابد در نتیجه فیوز بپرد.
علت پریدن فیوز مینیاتوری
یادتان باشد یک علت پریدن فیوز برق خرابی پریزهای برق است. ممکن است پریز مورد استفاده نیز جریان الکتریسیته را به صورت نامناسب انتقال دهد. در نتیجه جریان برق افزایش یافته و فیوز بپرد.
علت پریدن فیوز سه فاز
اگر از فیوز برق سه فاز اشتباه استفاده کنید یقیناً فیوز برق مدام میپرد؛ چون ظرفیت فیوز سه فاز با فیوزهای دیگر فرق دارد. پس اگر از این نوع فیوز برق جریانی کمتر و یا بیشتر مصرف کنید به احتمال زیاد فیوز به صورت مکرر بپرد.
علت پریدن فیوز کنتور اصلی
نوسانات ولتاژ برق میتواند یک علت پریدن فیوز برق کنتور اصلی باشد. زمانی که ولتاژ برق به صورت ناگهانی کم و یا زیاد شود این امر باعث خرابی لوازم برقی خواهد شد. به همین دلیل فیوز کنتور اصلی در سریعترین زمان میپرد.
علت قطع شدن برق بدون پریدن فیوز
سیم کشی قدیمی یکی دیگر از علت پریدن فیوز برق است. البته گاهی اوقات سیمهای فرسوده تنها باعث قطع شدن جریان برق بدون پریدن فیوز میشوند. به هر حال لازم است برای جلوگیری از پریدن فیوز برق و یا قطع شدن مدام برق همواره سیم کشی ساختمان را تعویض کنید.
فیوز کنتور برق باید بالا باشد یا پایین
اگر میخواهید فیوز کنتور برق به طور متناوب و پیوسته در حال کار کردن باشد لازم است فیوز کنتور به سمت بالا باشد.
از کجا بفهمیم فیوز برق سوخته؟
اگر جریانی که از طریق ترمینال ورودی وارد کنتور شده است به طرز صحیحی نتواند از ترمینالهای خروجی فیوز خارج شود، همچنین به بیان دیگر اینکه جریان برق شهری از فیوز مینیاتوری که در حالت ON قرار دارد عبور نکند باید فهمید که فیوز برق سوخته است. بنابراین تنها راه چاره خرید فیوز و تعویض آن است؛ ولی برای اینکه مجدد فیوز برق کنتور اصلی سوخته نشود بهتر است علت پریدن فیوز برق و یا علت سوختن فیوز مثل فشار غیرمجاز، نوسانات برقی، رطوبت و وارد آمدن فشار و… را پیدا کنید و قبل از خرید فیوز کنتور برق این علتهای اصلی را برطرف نمایید.
سخن پایانی
در این مطلب با یکدیگر بررسی کردیم که علت پریدن فیوز کنتور برق چیست؛ اما راههای زیادی برای رفع علت پریدن فیوز برق وجود دارد. همیشه سعی کنید برای اطمینان از بهبود عملکرد فیوز کنتور برق لوازم برقی خود را به مدارهای جداگانه متصل کنید. همچنین پریزهای برق معیوب را تعویض کنید.
مهمتر اینکه از فیوزهای مناسب استفاده کنید. بهتر است برای جلوگیری از خرابی فیوز برق و پریدن مکرر آن از محافظهای ولتاژ برق استفاده کنید. چنانچه تصمیم دارید سیستم برق کشی ساختمان خود را احیاء کنید یا اینکه با استفاده از کلید و پریز مارک خوب و البته خرید محافظ برق از پریدن فیوز کنتور جلوگیری کنید بهتر است به فروشگاه الکترونیکی فازمتر مراجعه کنید. در این مجموعه انواع لوازم و تجهیزات الکتریکی و انواع کابل آلومینیوم برای ارتقاء دادن ایمنی برق ساختمان موجود است.