تابلو لرق چیتس و چه کاربردی دارد؟ عدم وجود تجهیزات و پدیده هایی نظیر اتصال کوتاه در تجهیزات الکترونیکی منجر به افزایش خطرات ناشی از عوامل محیطی میشود. از همین روی ضرورت افزایش ایمنی همواره توسط متخصصان این عرصه احساس میشود و مدام در حال پیشرفت است. برای مثال تابلو برق وسیلهای است تمامی قسمت های برقدار یک محیط را با هدف افزایش ایمنی و بهبود کاربری در دسترس اپراتور قرار میدهد و شامل اجزای متفاوتی میباشد. در ادامه این مطلب بهطور دقیق به این سوال که تابلو برق چیست و چه کاربردی دارد میپردازیم، با ما همراه باشید.
تابلو برق چیست؟ (?What is a switchboard)
تابلو های برق از نظر ساختاری، سطح ولتاژ، محل نصب و عملکرد در انواع مختلفی تولید میشوند. در ادامه بهطور خلاصه با هر یک از این ویژگیها و کاربرد آنها آشنا میشویم.
تابلو برق چیست و در ولتاژ هایی تولید می شود؟
برای اینکه بتوانیم به خوبی از این سوال که تابلو برق چیست آگاه شویم، ابتدا باید بدانیم که تابلو های برق از نظر سطح ولتاژ به دو دسته تابلو های فشار متوسط و فشار ضعیف تقسیم میشوند.
- تابلو فشار متوسط: این تابلو با جریان ولتاژ بین 1 تا 36 کیلووات، به شکل چند سلولی مونتاژ میشود و به سه دسته متوسط سنتی، متوسط کشویی و متوسط کمپکت تقسیم بندی میشوند.
- تابلو برق فشار ضعیف: تابلو برق فشار ضعیف با سطح ولتاژ کمتر از 1000 ولت، از جمله رایجترین تابلو برق های موجود است که در ساختمان های مسکونی و حتی خانه های کوچک استفاده میشود. از جمله مدل های رایج آن میتوان به تابلو کنتوری، دیماندی، ترمینال و… اشاره داشت.
تابلو برق چیست و چگونه نصب می شود؟
در جواب به این سوال که تابلو برق چیست و چگونه نصب میشود، باید بدانیم که انواع تابلو برق به دو روش بیرونی و درونی قابل نصب هستند.
- تابلو برق بیرونی: این تابلوها مقاومت خوبی دارند و جهت استفاده در فضای باز کاربردی هستند.
- تابلو برق داخلی: این مدلها در دو نوع ایستاده و دیواری تولید میشوند و جهت استفاده در فضای سرپوشیده کاربرد دارند.
تابلو برق چیست و چه عملکرد هایی دارد؟
اگر بخواهیم بدانیم که تابلو برق چیست، ضروری است که از عملکرد های آن نیز مطلع شویم. انواع تابلو برق از نظر عملکرد به 2 دسته اصلی تقسیم میشوند:
- تابلو برق توزیع: این تابلوها دارای ورودی شبکه برق سراسری و در گذر از آن خروجی مصرف کننده میباشند. این مدل عمل تقسیمبندی و انتقال جریان برق ورودی را صورت میدهد و به عنوان یک منبع تغذیه برای انواع دستگاه و تابلو های مختلف استفاده میشود.
- تابلو برق کنترل: این مدل تابلو عمل جمعآوری و پردازش داده را صورت میدهد و پس از سنجش و نمایش وضعیت سیستم، عمل انتقال تنظیمات اعمال شده را صورت میدهد.
تابلو برق چیست و در چه ساختار هایی تولید می شود؟
ساختار و اجزای تابلو برق، از نظر نوع ساخت و مواد به کار رفته در تولید آنها به 2 دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتاند از:
- تابلو های متال انکلوزد: تابلو های (Metal Enclosed)تماما از جنس فلز هستند و شامل مجموعهای کامل از تجهیزات الکترونیکی از جمله دستگاههای اندازهگیری، انواع کلیدها، ترانس ولتاژ و جریان، شینهها و… میشوند.
- تابلو های متال کلد: تابلو های (Metal Clad) نوعی از تابلو های متال انکلوزد هستند که در قالب محفظه های جداگانه تولید میشوند، با این هدف که در صورت بروز خطا، از خرابی محفظه های دیگر جلوگیری شود.
تابلو برق چیست و چه کاربردی دارد
قبل از اینکه بهطور مفصل وارد این بحث شویم، میتوان بهطور مختصر و مفید گفت که تابلو برق در واقع مانند همان کنتور برقی است که در خانه های مسکونی قرار گرفته است، با این تفاوت که در برخی اماکن خاص نظیر کارخانهها، کنتور برق برای ورودی برق کافی نیست و از همین روی جهت مدیریت بهتر، ارتقاء، کنترل و حفاظت دقیقتر از تابلو برق استفاده میشود.
تابلو برق در چه اماکنی بیشترین کاربرد را دارد:
- انواع ساختمانهای مسکونی (جهت تامین برق مصرفی اهالی)
- بخش صنعت و کارخانجات
- بیمارستان
- فرودگاه
سخن پایانی
فروشگاه الکترونیکی فازمتر ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینهی فروش انواع سیم از جمله سیم مسی، کابل مسی و آلومینیومی، کابل فرمان، و… میباشد.